NIEUWS
-
30 mei 2023
Verantwoord ondernemen? De rapportage verplicht!
De afgelopen maanden is er veel gezegd, geschreven en ook geklaagd over het wetsvoorstel ‘Wet verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen’.
-
30 mei 2023
Het wijzigen van contractuele afspraken in de WHOA
Met de invoering van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) per 1 januari 2021 is de herstructureringspraktijk uitgebreid met een nieuw herstructureringsinstrument.
-
30 mei 2023
In de Schijnwerper | Jan Pieter Uittenbroek
Jan Pieter Uittenbroek (37) is General Counsel bij Alicia Insurance. Als AFM-vergund bedrijf heeft de verzekeraar met veel regels te maken.
-
24 mei 2023
Nieuw bestuur sectie Privacy
Met ingang van 1 juni 2023 vormen Anny Ho en Niels Smoor het bestuur van de NGB-sectie Privacy.
-
24 mei 2023
‘Bedrijfsjuristen moeten alle veranderingen zien bij te houden’
Soroush Aazami is sinds januari dit jaar NGB-bestuurslid. NGB-lid is hij al vanaf 2010, toen hij bedrijfsjurist bij Philips werd. Inmiddels werkt hij bij Philips-afsplitsing Signify, waar hij drie rollen heeft.
-
22 mei 2023
Nationale Enquête Bedrijfsjuristen - editie II
Hoe kiezen bedrijfsjuristen een advocaat? Met welke fee structuur werken zij het liefst? Zijn zij tevreden over de prestaties van de externe juridische ondersteuning die ze inschakelen? Wij zijn benieuwd!
-
10 mei 2023
Consumentenrecht en een effectief compliancebeleid
Op 30 mei a.s. organiseren advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een seminar over effectieve compliance met consumentenrecht, met een focus op greenwashing en online misleiding.
-
2 mei 2023
‘Bedrijfsjuristen willen de contracten simpeler, maar doen het niet’
De laatste jaren zag Marcel Ruygvoorn, advocaat en hoogleraar contractenrecht, commerciële contracten steeds omvangrijker en ingewikkelder worden.
-
26 april 2023
De Wet toekomst pensioenen
Er is een reële kans dat de Wet toekomst pensioenen per 1 juli 2023 in werking zal treden. Helemaal zeker is het nog niet, want de Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog goedkeuren. Als dat gebeurt, dan heeft dat gevolgen voor alle
-
25 april 2023
Stappen zetten in de metaverse; hoe zit het met juridische en fiscale aspecten?
Er bestaat niet zoiets als één metaverse. De metaverse is feitelijk een verzameling van metaverses, dat wil zeggen: virtuele werelden, met verschillende doelen en eigenaren, waartussen je (eventueel met een avatar) vrij kunt bewegen.
-
24 april 2023
ESG-vs AEX-index: maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven
De tijd dat bedrijven vooral worden afgerekend op het creëren van aandeelhouderswaarde, loopt langzaam af. Publieke opinie, strengere regelgeving en beleggers dwingen bedrijven tot positieve(re) bijdragen aan milieu en maatschappij.
-
20 april 2023
Zo beperk je juridische hobbels voor natuurinclusieve boeren
Helaas zien we te vaak dat natuurinclusieve, biologische of regeneratieve boeren worden tegengehouden in hun bedrijfsvoering door wet- en regelgeving die achterloopt op ontwikkelingen in de transitiesamenleving.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 5
- 6
- 7
- ...
- 13
- Volgende pagina