-
4 januari 2024
'See you in mediation': (internationale) trend in zakelijke conflicten
Steeds meer bedrijven nemen in hun bedrijfspolicies en contracten mediationclausules op en lossen conflicten op met behulp van een mediator. Dat gaat niet alleen over arbeidsrechtelijke conflicten maar ook over complexe (grensoverschrijdende) miljoenenclaims.
-
3 januari 2024
NGB Extra kantoren 2024
Dit jaar werkt het NGB samen met de advocatenkantoren Van Doorne en Stek. Zij organiseren bijeenkomsten en schrijven artikelen voor ons.
-
30 oktober 2023
Proeftijdontslag: wat mag wel en wat mag niet?
De proeftijd is een kennismakingsperiode voor werkgever en werknemer. Beiden kunnen tijdens de proeftijd de arbeidsovereenkomst per direct beëindigen. De reguliere regels van het ontslagrecht gelden dan niet.
-
23 oktober 2023
De Wet toekomst pensioenen is een feit
De Wet toekomst pensioenen (‘Wtp‘) is op 1 juli 2023 in werking getreden. Hiermee is de transitieperiode aangebroken waarin ook daadwerkelijk de stap naar het nieuwe pensioenstelsel wordt gemaakt.
-
30 mei 2023
Verantwoord ondernemen? De rapportage verplicht!
De afgelopen maanden is er veel gezegd, geschreven en ook geklaagd over het wetsvoorstel ‘Wet verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen’.
-
30 mei 2023
Het wijzigen van contractuele afspraken in de WHOA
Met de invoering van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) per 1 januari 2021 is de herstructureringspraktijk uitgebreid met een nieuw herstructureringsinstrument.
-
26 april 2023
De Wet toekomst pensioenen
Er is een reële kans dat de Wet toekomst pensioenen per 1 juli 2023 in werking zal treden. Helemaal zeker is het nog niet, want de Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog goedkeuren. Als dat gebeurt, dan heeft dat gevolgen voor alle
-
18 april 2023
Amerikaanse contracten
Geen contract is hetzelfde, maar veel Amerikaanse contracten volgen een vergelijkbare structuur. In dit artikel worden enkele belangrijke bouwstenen beschreven van een Amerikaans commercieel contract.
-
30 maart 2023
Wat staat er op jouw ESG kompas?
Voor (bedrijfs)juristen is ESG aan de orde van de dag. Nieuwe (Europese) regelgeving over ecologische, sociale en governance (ESG) factoren brengt complexe zaken rondom vergunningen, subsidies, financieringen en
-
21 maart 2023
Het feedbackvereiste in de Wet Bescherming Klokkenluiders
Na een vertraging van meer dan een jaar wordt de Klokkenluidersrichtlijn (Richtlijn (EU) 2019/1937; de ‘Richtlijn’) waarschijnlijk op korte termijn geïmplementeerd. Dat gebeurt met wijzing van de Wet Huis voor Klokkenluiders, die
-
23 januari 2023
Cybersecurity in de financiƫle sector
Er komt een imposante hoeveelheid cybersecuritywetten en -regels af op het Europese bedrijfsleven, en specifiek op de financiële sector.