Nieuwsberichten per label

  1. 16 februari 2022

    Sustainable finance: publieke opinie en ESG

    Stilzitten als je geschoren wordt. Dat was jarenlang het beste advies voor ondernemingen die te maken kregen met actiegroepen of andere vormen van publieke verontwaardiging. 

    Lees meer
  2. 31 januari 2022

    Nationale Enquête Bedrijfsjuristen 2021

    Het NGB publiceert maandag 31 januari de eerste editie van de Nationale Enquête Bedrijfsjuristen.

    Lees meer
  3. 31 januari 2022

    Circulair Bouwen

    Hergebruik van bouwmaterialen en installaties bevorderen met een terugnamegarantie

    Lees meer
  4. 19 januari 2022

    Voorrang & korting op inschrijving SCLA

    Bent u een ervaren bedrijfsjurist en wilt u doorgroeien naar een strategische positie binnen de organisatie? De SLCA is speciaal ontwikkeld voor ervaren bedrijfsjuristen. 

    Lees meer
  5. 17 januari 2022

    Aankondiging Nationale Enquête Bedrijfsjuristen

    Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen, maar wat weten we eigenlijk over het vak van bedrijfsjurist? Wat voor werk doen onze plm 1800 leden, hoe groot zijn hun teams, hoeveel hebben een GC-rol? 

    Lees meer
  6. 12 januari 2022

    In de Schijnwerper | Sergio van Santen

    Via een recruiter ben ik in 2016 als interim-jurist begonnen bij Thermon. Dat beviel zo goed van beide kanten dat ik -na een reis van vier maanden door Zuid-Amerika- in vaste dienst ben gekomen. Mijn achtergrond ligt in de commerciële advocatuur.

    Lees meer
  7. 10 januari 2022

    NGB Newsstand van Lexology

    Als NGB-lid kun je een kosteloos abonnement krijgen op de NGB Newsstand. Deze wordt op maat gegenereerd door de newsfeed-service Lexology

    Lees meer
  8. 5 oktober 2021

    Contracteren In De Cloud: Up, Up and Away?

    Juridische Aandachtspunten voor Cloudsourcing en SAAS-Overeenkomsten

    Organisaties maken meer en meer, zelfs onbewust, gebruik van software die zich niet langer binnen hun eigen IT-infrastructuur bevindt. Deze software wordt door aanbieders aangeboden in de vorm van een dienst, die via het internet toegankelijk is. 

    Lees meer
  9. 1 juli 2021

    Waterstof

    Waterstof’ was het thema van de bijeenkomst van de Klimaattafel Energie van 26 maart 2021. Renske van Ekdom, Marijn Holwerda, Jessica Nagtegaal en Rob van Heumen als gastspreker gaven een presentatie. Waterstof wordt wel gezien als de missing link die samen met wind en zon de energiemix van de toekomst moet vormen.

    Lees meer
  10. 29 juni 2021

    Open source software, opgehelderde misvattingen en praktische handvatten

    Voor veel bedrijfsjuristen valt het gebruik van Open Source Software ("OSS”) in hun organisaties in de afdeling ‘wat niet weet, wat niet deert’. Open source en OSS spelen echter een grote rol bij het gebruik en inzetten van software. Het gebruik van OSS is, net als bij commercieel aangeboden en gelicentieerde software, niet vrij van risico’s. 

    Lees meer
  11. 22 april 2021

    Transitie naar een duurzame landbouw

    Het zijn onrustige tijden in de agrarische sector, dit is heel Nederland in 2019 én 2020 niet ontgaan. De begrippen ‘stikstof’ en ‘boerenprotesten’ spreken inmiddels een ieder tot de verbeelding. Het lijkt wel alsof iedere boer boos is en niet openstaat voor enige verandering in de bedrijfsvoering en in het maatschappelijke en politieke (landbouw)debat lijkt het bovendien alsof de tegenstellingen groter zijn dan ooit. En dat terwijl we ook in de landbouw voor de enorme opgave staan om te voldoen aan de opgaven van het Klimaatakkoord en een transitie naar een duurzamere landbouw.

    Lees meer
  12. 30 maart 2021

    Het Recht van de Toekomst

    Hoe vaak heb je dit inmiddels het afgelopen jaar gehoord of gelezen? ‘We leven in een tijdperk van veranderingen’. Een juiste constatering, al willen velen van ons maar wat graag terug naar ‘normaal’. En toch is inmiddels overduidelijk dat we ons inderdaad in een zogenaamde tussentijd of transitieperiode bevinden. Een mooie term die ik er niet lang geleden voor langs zag komen was ‘trembling twenties’. En zeg nu zelf, het voelt toch regelmatig alsof alles trilt? En, ervan uitgaande dat je dit herkent, wat ‘moet’ je daar als jurist dan mee?

    Lees meer
Sluiten