NIEUWS
-
1 juli 2021
Waterstof
Waterstof’ was het thema van de bijeenkomst van de Klimaattafel Energie van 26 maart 2021. Renske van Ekdom, Marijn Holwerda, Jessica Nagtegaal en Rob van Heumen als gastspreker gaven een presentatie. Waterstof wordt wel gezien als de missing link die samen met wind en zon de energiemix van de toekomst moet vormen.
-
29 juni 2021
Open source software, opgehelderde misvattingen en praktische handvatten
Voor veel bedrijfsjuristen valt het gebruik van Open Source Software ("OSS”) in hun organisaties in de afdeling ‘wat niet weet, wat niet deert’. Open source en OSS spelen echter een grote rol bij het gebruik en inzetten van software. Het gebruik van OSS is, net als bij commercieel aangeboden en gelicentieerde software, niet vrij van risico’s.
-
22 april 2021
Transitie naar een duurzame landbouw
Het zijn onrustige tijden in de agrarische sector, dit is heel Nederland in 2019 én 2020 niet ontgaan. De begrippen ‘stikstof’ en ‘boerenprotesten’ spreken inmiddels een ieder tot de verbeelding. Het lijkt wel alsof iedere boer boos is en niet openstaat voor enige verandering in de bedrijfsvoering en in het maatschappelijke en politieke (landbouw)debat lijkt het bovendien alsof de tegenstellingen groter zijn dan ooit. En dat terwijl we ook in de landbouw voor de enorme opgave staan om te voldoen aan de opgaven van het Klimaatakkoord en een transitie naar een duurzamere landbouw.
-
30 maart 2021
Het Recht van de Toekomst
Hoe vaak heb je dit inmiddels het afgelopen jaar gehoord of gelezen? ‘We leven in een tijdperk van veranderingen’. Een juiste constatering, al willen velen van ons maar wat graag terug naar ‘normaal’. En toch is inmiddels overduidelijk dat we ons inderdaad in een zogenaamde tussentijd of transitieperiode bevinden. Een mooie term die ik er niet lang geleden voor langs zag komen was ‘trembling twenties’. En zeg nu zelf, het voelt toch regelmatig alsof alles trilt? En, ervan uitgaande dat je dit herkent, wat ‘moet’ je daar als jurist dan mee?
-
28 maart 2021
Risicobeperking bij contracteren met startups
Het aangaan van een samenwerking met, of het aanschaffen van producten of diensten van een startup kan voordelen bieden ten opzichte van gevestigde leveranciers: startups zijn vaak flexibeler qua prijsstelling en productkenmerken, contracten nemen doorgaans minder tijd in beslag om te onderhandelen en implementatieprocessen zijn korter van duur.
-
16 maart 2021
Energiegemeenschappen onder de nieuwe Energiewet
Het wetsvoorstel Energiewet beoogt de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998 te vervangen en is op 17 december 2020 ter consultatie neergelegd waarbij tot 11 februari 2021 op het wetsvoorstel en de toelichting daarop kon worden gereageerd.
In de huidige energiewetgeving die (eind) jaren 90 tot stand is gekomen, wordt de nadruk gelegd op het belang van liberalisering en optimaal functioneren van de elektriciteits- en gasmarkt. Sleutelwoorden hierbij zijn betrouwbaarheid, betaalbaarheid en veiligheid van de energievoorziening. -
9 maart 2021
Duurzaamheidsdoelstellingen in de logistieke sector
Een samenleving is gebaat bij duidelijke en rechtvaardige spelregels en een dito scheidsrechter.
-
7 januari 2021
Smart Cargo Mainport Programma
Interview met Bart Pouwels (Head of Cargo Royal Schiphol Group) over Het Smart Cargo Mainport Programma
-
7 januari 2021
Innovation & IP for sustainability
Background and introduction Industry Climate Table NGB, Innovation for Sustainability & IP
-
3 september 2020
Oplossingsgericht
Na het uitbundige voorjaar met een intelligente lockdown en een verdroogde zomer waarin vakantieplannen werden aangepast, gaan we richting het najaar gebukt onder de dreiging van 'een tweede golf'.
-
22 juni 2020
Digitale handtekeningen: praktische aandachtspunten
Hoe ging uw organisatie om met de noodzaak om handtekeningen te zetten onder documenten toen iedereen ten gevolge van COVID-19 verplicht thuis moest werken? Konden uw collega’s zonder belemmering thuis apparatuur (printers) aansluiten? En wat deden zij met de geprinte (mogelijk vertrouwelijke) documenten die thuis ondertekend werden?
-
19 februari 2020
Kaderen of niet, that's the question
Binnen de werkgroep duurzaamheid ontspon zich een discussie. Niets nieuws onder de zon natuurlijk, zet een groep juristen bij elkaar en dan krijg je die automatisch. De discussie ging over het al dan niet scharen van mensenrechten onder duurzaamheid. Focus op milieu of integrale blik? Het kaderen van het aandachtsgebied van de werkgroep was natuurlijk wel belangrijk.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 11
- 12
- 13
- 14
- Volgende pagina